LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/08 2018
LØNSJFÆST DAG 3
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Lørdagen startet fint. Langt bedre vær enn dagen før på Hemnesjazz 2018, og tilsiget av folk til parken på Hemnesberget var god. - Fra representanter fra arrangørene ble det konkludert med at nå har folk forstått konseptet. Hit kan man gå for å få med seg sang og musikk fra lokale utøvere. Konserten er gratis, og mange tar med seg noe å sitte på. De vet at her i parken er det ikke nok bord og benker. Ikke alle er komfortabel med å sitte på våre gigseat nede på bakkenivå. Har man ikke rukket å få i seg frokost hjemme, selger vi både kaffe og vafler, ja pølser i brød er også på menyen i våre to røde salgsboder, ble det slått fast.

Anneline Varpen var først på plass i paviljongen. Hun var også med på fjorårets «Lønsjfæst», og har tatt nye steg som vokalist. Hun blir rett og slett bedre for hver gang vi hører henne synge. Denne gang med playback som DJ Markus Høgseth styrte, mens Øystein Johansen som vanlig holdt kontroll med spakene på miksebordet.

Så kom snart 17 år gamle Ane Meisfjord på «scenen». Hun har i nærmere 11 år vært elev ved Rana Kulturskole, og viste til fulle sitt store talent for de mange i parken. Også hun med playback, nydelig stemme og stor applaus.

Tredje artist var Kristian Rødvand, eller KontraKristian som han gjerne kaller seg. Ofte med en kontrabass mellom hendene. I parken denne fine lørdag formiddagen kompet han seg selv på gitar. Rødvand lager sitt materiale selv, og stilen er i viseland, men med flust av freske og vittige poeng. Tekster med virkelig snert. Nesten som revyviser enkelte ganger. Til tider temmelig vågal, som da han sang om egne opplevelser som pasient under behandling av sykepleiere på de unevneligeste steder. Flere morsomme og fornøyelige vers. - Da jeg skulle bruke denne spesialskrevne visa på ei tilstelning for sykepleiere, ble det siste verset sensurert av min mor. Nå drister jeg meg til å ta det for dere, men si det ikke til mamma, sa Kristian Rødvann og ga seg i kast med det sensurerte verset. Og vi skjønner i grunnen den bekymrede mora. Trubaduren dro også ei munter om poptvillingene fra Trofors. «Like populær som Markus og Martinus» gikk rett hjem hos de mange i parken, i likhet de andre sangene til KontraKristian i parken.

De 12 bildene nedenfor står på egne ben uten billedtekster….

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:12