LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/08 2018
JAZZOO OG ODDJOB
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Jazzoo ble noe mer enn en konsert. Det ble en visuell opplevelse, der det sentrale elementet i forestillingen var animasjonsfilmen musikken var bygd opp rundt. Den svenske jazzkvintetten Oddjob har utviklet en ekte barneforestilling der musikerne lekent kan improvisere musikalske stemninger tilpasset handlingene som utspiller seg på et stort filmlerret. Improvisasjon i høgste potens, og naturligvis nært beslektet med jazz.

Jazzoo leverte en fantasifull og spennende musikkforestilling på Hemnesjazz 2018. På Jernvaren lørdags ettermiddag dukket det opp både store og små dyr på skjermen. Det være seg et pinnsvin som forvillet seg ut i trafikken, med brumming og tuting fra biler utført av musikerne – eller en hakkespett som trommet på trestammer. Eller flua og vepsen, eller hvalen og elefanten. Musikerne sørget hele tiden for lyder med diverse instrumenter, med stemninger og små melodier som passet til det visuelle. Barna lot seg rive med både på det morsomme og det litt skumle og spennende. Ville pinnsvinet komme seg trygt over veien? Sluker haien den lille fisken? Hele tiden noe nytt å ta inn over seg.

Hemnesjazz satser på kvalitet og proffe musikere, også når de setter opp forestillinger for barn. Dessverre går dette faktum ikke helt hjem blant de voksne. De to forestillingene - eller konsertene om du vil - som var rettet mot barn på Hemnesjazz, ble mindre oppsøkt enn ønskelig.

Foto: Tore M Furuhatt

Den musikalske forestillingen med Jazzoo er i gang


Foto: Tore M Furuhatt

Store og små følger spent med


Foto: Tore M Furuhatt

Helene Berg styrte det visuelle som skjedde på skjermen


Foto: Tore M Furuhatt

Per Rusktresk Johanson vekslet mellom flere instrument


Foto: Tore M Furuhatt

Gøran Kajfes trompet og Peter Fors bass


Foto: Tore M FuruhattFoto: Tore M Furuhatt

Daniel Karlson


Foto: Tore M FuruhattODDJOBB

Ikke lenge etter at de svenske musikerne hadde gjort seg ferdig med den musikalske barneforestillingen Jazzoo, sto de klar på Jernvarens scene med en ny godtepose full av energisk musikk tilpasset voksne smaksløker. Konserten trakk nesten smekkfullt hus, og ble innledet med flere låter fra Oddjob sitt album «Folk». Basert på svensk folkemusikk, der et og annet lydglimt fra autentiske opptak fra den svenske landsbygda ble avspilt som en viktig ingrediens i lydbildet. Et lydbilde som gikk fra klangfullt til det mer burleske i et samspill som satt som spikret. Ingen ting å si på rutinen til den enkelte musiker, men skal noen fremheves må det bli frontfigur Per Rusktresk Johanson. Hans håndtering av saksofon og bassklarinett var håndverk av ypperste klasse, der han innimellom ga fra seg andre lyder, blant annet på congas. Trommis Janne Robertson herjet frenetisk - men først og fremst kreativt - bak trommesettet, og sørget for utmerket driv og fremdrift. Petter Fors på bass og Gøran Kajfes på trompet fikk også rikelig anledning til å vise sine ferdigheter. Daniel Karlson lå fint bakom - og i solopartier - med synth og klaver. Noen ganger også med elektroniske effekter som tiltrakk seg oppmerksomhet.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:00