LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 03/09 2018
Beit fra seg i Bodø
Tekst: Espen Leirvik Bilder: Privat
Foto: Privat

Denne helga deltok Hemnes IL’s eneste jentefotball-lag på Bodø cup. Dette var en sosial happening som jentene har spart til og gledet seg til lenge, men de viste også motstanderne sine at de ikke bare var i Bodø for å kose seg.

Turen startet med togreise på fredag og etter innlosjering på en lokal skole, bar det så å si rett på kamp. Første motstander var Innstranden, et stort lag fra Bodø som virkelig satser på jentefotball. Kampen endte da også med et 1-5 tap, men Hemnes var frekke nok til å ”vinne” 1.omgangen 1-0, og det var noe å ta med seg videre, selv om det ble tungt i den andre omgangen.

Lørdag var ikke motstanderen noe enklere. Grand har et damelag i den nasjonale toppserien, og Hemnes fikk mye å gjøre med forsvarsspill også mot dette laget. Etter 3-0 til pause, skjedde det imidlertid noe med våre jenter. Innsatsen ble trappet opp enda et par hakk, og da viste plutselig ellers stødige Grand-jenter at de lot seg stresse. Hemnes vant omgangen 2-1, og klarte dermed et hederlig 2-4 tap mot det gode Bodø-laget.

Etter to oppløftende kamper, var spenningen stor før Mosjøen sto på motsatt banehalvdel i lørdagens siste kamp. Og oppturen fortsatte. Om motstanderne kanskje var dyktigere til å holde ballen i laget og på rene dribleferdigheter, så tok Hemnesjentene det igjen på innsats og gjennombruddskraft. Det ble 2-1 til slutt, og den første seieren var et faktum.

Søndag var det Sandnessjøen som var motstander, et godt lag som Hemnes har møtt til en del heftige og tette oppgjør tidligere. Denne gangen var det imidlertid ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Hemnes fortsatte på sin medgangsbølge, og vant 4-1. Dermed ble fasiten to seire og to tap mot meget god motstand. At det gikk så bra var utvilsomt et resultat av særdeles god laginnsats, men likevel må nok spissen Nora Helen Brusveen trekkes frem som en ekstra viktig spiller denne gangen. Med sin fart og energiske spillestil, var hun et konstant mareritt for motstandernes forsvar, og det resulterte i at hun scoret mål i alle kampene.

Oppturer på fotballbanen var selvsagt veldig artig for jentene, men også ellers hadde de en kjempeopplevelse i Bodø. Sammen med trenerne Roy Kjærstad og Kristoffer Flatås, og de to fotballmødrene Anette Presteng og Rita Veiåker Nilsen, ble det tid til shopping på City Nord, tur i badeland, middager på både Burger-king og Peppes pizza før det hele ble avsluttet med en fartsfylt runde med lasertag i Bodø actionhall.

Vi legger ut 10 private bilder fra jentenes fotballhelg i Bodø uten ytterligere kommentarer.

Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: Privat


Foto: PrivatVed toref, kl 09:00