LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 09/09 2018
GURLS - EN SUPER (JENTE)TRIO
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Å gå til konsert uten peiling på hva som venter er en temmelig spennende affære. Sånn var det i alle fall for undertegnede da «Gurls» - eller mer presist Hanna Pausberg, Ellen Andrea Wang og Rohey Taalah - gjestet Jernvaren på Hemnes lørdags kveld. Spenningen besto gjerne også litt i om det ville komme folk. Begge spenningsmoment ble avløst av glede. Det strømmet folk til jazzklubben og jentetrioen skapte raskt magi i lokalet med sin originale sound.

Saksofonist Hanna Paulsberg var den som sto for kommunikasjon innimellom de musikalske bidragene. - «Det var sjukt artig å sjå så mye fint folk her i kveld. Vi er kjempefornøyd med å være på turne her i nord, og takker Nordnorsk jazzsenter som har gjort turen mulig.

- Vi har med oss låter som mest handler om gutter. Vi liker gutter. Alle slags gutter. Her kommer en låt som er tilegnet en flott fyr, ganske høy og ganske tykk, sa Hanna med glimt i øyet før de barka i vei på humørfullt vis med «Pork chop lover».

- Vi møttes med en felles forkjærlighet for jodling, men vi fikk det ikke helt til, jodling er vanskelig, så derfor måtte det bli jazz for oss. Men vi traff en gang en hyggelig jodlegutt, og da måtte vi jo lage en låt til han, lød neste introduksjon fra saksofonisten før jentene satte i gang en låt i hiphop-stil med innlagt «jodling» (eller skal vi si: snev av jodling). Morsomt var det i alle fall.

Gurls viste seg for både en uopplyst fyr (undertegnede) og flere andre å være en tøff og spenstig trio med mange overraskelser på lur. Her var både humør, en god del soul, hiphop og litt popaktig materiale, uhyre presist og klangfullt fremført, den snevre besetning tatt i betraktning. Med Norges nye vokalstjerne, Rohey Taalah som spydspiss og energisk drivkraft i trioen. En dame med mengder av utstråling, stemmeprakt, mimikk og en smittsom gledesspreder av stort format. Hun festet raskt grep om sitt publikum og holdt det konserten ut. En dame å bli glad i, rett og slett.

Ikke rart at trioen Gurls har blitt titulert som et nytt norsk superband. Bandet består jo egentlig av tre av de mest ettertraktede musikere i landet. De er både uhøytidelig og selvironisk i sin fremtreden. Deres låter handler om egne opplevelser som det å være syngedame, om nevnte «Pork chop lovers», eller desperat og singel. Tekstene er ikke vanskelig oppnåelig, og musikken har sine klare røtter i soul- og popverdenen.

Et 80-talls publikummere på Jernvaren ville ikke gi slipp på trioen da de takket pent for seg etter ekstranummeret «Blues for tee». En stillferdig låt, helt nedpå både i tempo og volum.

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang gjorde stor lykke på Hemnesjazz i 2017 med sin egen trio. Ut fra responsen til de omlag 80 på Jernvaren denne vakre indian summer-kvelden på Hemnesberget 8. september 2018, kan vi gjerne få et nytt besøk av superbandet «Gurls» med Hanna Paulsberg – saxofon/vokal, Rohey Taalah, vokal – Ellen Andrea Wang – bass/vokal.

Vi legger ved 11 bilder uten ytterligere kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 11:15