LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 14/09 2018
MUSIKK I NORDLAND PÅ JERNVAREN


De store opplevelsene på Jernvaren kommer tett denne høsten. Ikke før har driftige Hemnes Jazzforum fått ryddet og stelt klubblokalene etter storfint besøk av GURLS, så er nye proffe musikere på vei inn. I morgen kveld (lørdag 15.9) klokken 19.00 bør det bli mange på jazzklubben, selv om dette ikke er jazz. Til gjengjeld er de 6 musikerne i Musikk i Nordland ytterst profesjonelle, så man kan forvente en god og ekte musikkopplevelse.

MiNENSEMBLETS KLAVER- OG BLÅSEKVINTETT

Høsten gjør for alvor sitt inntog med mørkere kvelder og kaldere luft. Hva med en stemningsfull konsertopplevelse inne i varmen på Jernvaren, i le av sydvesten og regntunge skyer?

Denne gangen presenterer vi Mozarts fantastiske kvintett for klaver og blåseinstrumenter, som han selv beskrev som noe av det absolutt beste han har komponert i sin karriere. Stykket er i så måte en av hans sentrale verk innen kammermusikken og er et nydelig eksempel på prima wienerklassisk musikk.

I tillegg krydres reperteoaret med et romantisk stykke av den franske komponisten Paul Taffanel. Verket viser blant annet fløytas potensiale i hans måte å skrive på, der eleganse, sensitivitet, klang-kvalitet og utnyttelse av registeret, er sentrale stikkord. Et spennede verk som definitivt utnytter instrumentene i blåsekvintetten til det fulle.

Musikere:
Saska Cvijanovic – fløyte,
Marianne Svenning – obo,
Nino Felbab – klarinett,
Marianne Finseth – horn,
Corinne Camillo – fagott og
Dimitris Kostopoulos – klaver.

Produsent:
Lasse Mellingsæter

Arrangør: Hemnes Jazzforum

Vi entrér scenen kl.19:00 den 15. september på Jernvaren, Hemnesberget.

Billettpriser: 200 / 150 Ikke medlem / medlem. Ungdom under 25 kommer inn gratis.

Velkommen til konsert!

MiNensemblet er Musikk i Nordlands profesjonelle kammermusikkgruppe, som består av en strykekvartett, en blåsekvintett, kontrabass og piano. Ensemblet ble dannet i 1992, og er stasjonert i Narvik. MiNensemblet er en del av Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge som feiret 30-årsjubileum i 2009.

Ved toref, kl 17:40