LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 05/10 2018
SUSANNE LUNDENG - EN (SU)SANN(E) FORNØYELSE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Med stor forventning om en flott opplevelse entret mange Jernvaren torsdag kveld i god tid før konserten med Susanne Lundeng med band skulle starte. Så godt som alle sitteplasser (kanskje mellom 70-80 alt i alt) var besatt da hovedpersonen kom på scenen i lag med Nils Olav Johansen, gitar, og Arnfinn Bergrabb på trommer. Å påstå at forventningene ble innfridd er ingen overdrivelse.

Susanne Lundeng fikk gjennom drøye halvannen time vist hva som bor i henne, både som komponist, låtskriver, sanger og aller mest; felespiller. Godt backet opp av to musikalske ringrever som kan sitt fag.

Hennes spillestil er så avgjort forankret i den nordnorske tradisjonsmusikken. Hennes egne komposisjoner med preg av pols, masurka, vals, drar publikum med inn i et spennende lydbilde. Alt i en helt unik innpakning der ikke minst hennes medmusikanter gikk opp i en større enhet i lag med den nordnorske superstjerna. Det gikk fra de sarteste, nesten ikke hørbare toner til de mest intense crescendoer. Noen av hennes nyeste komposisjoner har også fått tekster fra hennes kreative skaperkraft. Og det samme her; hun varierte sitt sanglige uttrykk fra det mest nedtonte til en langt røffere formidling.

Man blir også minst like betatt av Nils-Olav Johansen på gitar som av frontfigur Susanne Lundeng. Eller var det gitar? Kanskje bass - kanskje harpe? Tidvis lignet det begge deler. Hans usedvanlige spillestil var for det meste lagt ganske diskret opp i forhold til den energiske felespilleren. Men han blomstret opp i de mer intense partier, hele tiden med tydelige bass-linjer i bunnen som underbygde rytmen i låtene. Når han også setter inn sin velkjente vokal-improvisasjon (bla. a. i Farmers Market) blir inntrykket av en sann kunstner komplett.

Arnfinn Bergrabb på trommer er heller ikke å kimse av. Hans rolle i bandet er på linje med Nils-Olav Johansen å ikke være for voldsom i uttrykket. Men veldig fint lå han nok passelig frempå når det trengtes. Han lekte seg dessuten litt med elektroniske effekter og la også på litt vokal her og der. Fiffig og fint.

Musikken som vi fikk oss formidlet torsdag 4.10 har blitt omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener ga så visst publikum en opplevelse som gjorde at de gikk ut fra Jernvaren med smil om munnen.

Hemnes Jazzforum har en flott ordning der ungdom mellom 18-25 år har gratis adgang. Dessverre så vi kun få i den kategori. Flere unge burde så avgjort oppsøke Jernvaren når så store kunstnere opptrer.

Konserten støttes av Kulturfondet.

Vi legger ut 12 bilder uten ytterligere kommentarer

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 13:22